Rioolpers.nl Ontmaskert
Rioolpers.nl Ontmaskert

Ook Wilhelmus Johannes Cornelis Maria BERTENS -ook wel in de Nederlandse en Belgische Horeca als DIKKE of VALSE WILL bekend-  doet geen verslag van de waarheid, maar pleegt laster en smaad. De redactie van Opgelicht?! trapt er gewoon in.

Op de nationale tv verklaart Wil Bertens dat hij in 2010 bedrijfsleider was van een café waar Marcel van Werkhoven uitbater van was. Er zou € 10.000,- euro omzet zijn geweest per weekend in dat café. Wil Bertens zegt bovendien dat hij € 50.000,- te goed heeft, daarnaast zou Marcel hem bedreigd hebben met een kogelbrief, en later zelfs een auto van hem in de brand hebben gestoken.


Will Bertens zelf is zeker geen onbeschreven blad. Zo is deze man een internationaal veroordeelde crimineel en hij heeft een fikse tijd -ook in het buitenland- opgesloten gezeten. Middels een re-integratie project heeft de reclassering gepoogd deze ex-gedetineerde weer in de samenleving op te laten nemen. Klaarblijkelijk is dat niet gelukt, het heerschap blijft iedereen bestelen en bedreigen.

Will Bertens is inderdaad een bekende in de Horeca in Noord-Brabant en Antwerpen, wat niet wil zeggen dat de uitbaters en gasten hem graag zien komen. Hij is enkel uit op financieel gewin. Hij komt gezellig wat drinken, probeert zich belangrijk te maken door advies te geven en te helpen. Maar hij wil meer, dat blijkt later Als je niet meewerkt, ja dan zijn de rapen zuur. Dan schuwt hij geen enkel middel om te krijgen wat hij wil. Wat hij voor ogen heeft? Lees verder...

De horeca ondernemers die zo'n ervaring hebben met Wil Bertens zijn niet meer op één hand te tellen. Iedere keer het zelfde verhaal: indraaien, en uitmelken. Diverse horeca ondernemers die dit zwart op wit verklaren. 

De hele verklaring van Wil Bertens tegen Marcel van Werkhoven is op zijn minst opmerkelijk. Will Bertens genoot een Nederlandse uitkering in geheel 2010. Als hij in die periode gewerkt heeft, dan pleegt hij uitkeringsfraude. Het UWV is op de hoogte gebracht van deze misstand.


Wil Bertens verklaart dat hij van Marcel nog € 25.000,-. moet krijgen inzake achterstallig loon, omdat hij in het café zou gewerkt hebben als bedrijfsleider. 

Dit blijkt helemaal nergens uit. Er is geen arbeidsovereenkomst, en Wil Bertens of Opgelicht?! komen niet met deugdelijke bewijzen daarvan.

Daarnaast: als het al waar zou zijn: welke idioot laat zijn salarisachterstand oplopen tot dat bedrag, dat geloof je toch niet? Hij vertelt het met droge ogen, de komediant. 

Dit zijn pure lasterlijke onjuistheden en Wil Bertens maakt zich schuldig aan belediging, smaad en laster. Dat deze jokkebrok zeker een verhaal verzint is ook uit het volgende op te maken. 

Wil Bertens leverde, ongevraagd en spontaan, hand en span diensten en stond wel eens een achter de toog bij Marcel. Geheel belangeloos. Daar is niets mis mee, dat mag. Maar later wilde hij deze hand en spandiensten opeens betaald hebben.

Zie ook het verslag van het gesprek wat Marcel met Wil Bertens had, toentertijd op msn. Wil Bertens verklaart in dit gesprek slechts € 772,- te goed te hebben. Deze € 772,- heeft hij contant betaald gekregen. Dat dit bedrag betaald is bewijsbaar en, er zijn getuigen bij geweest. Daarnaast worden er in een officieel rapport -van de fiscus België- vragen gesteld over dit bedrag wat in het kasboek omschreven staat als uitbetaling aan Wil Bertens, geboekt als diversen. Wat een geluk dat Marcel controle kreeg, in die tijd, en leuk om te weten is dat deze controle door een valse melding van Wil Bertens tot stand kwam.

Wil Bertens zou € 25.000,- hebben voorgeschoten van zijn privégeld voor het betalen van leveranciers en schuldeisers van het café. Dat is opmerkelijk en grappig tegelijkertijd;

1.) In die tijd -2010- eiste de financieringsmaatschappij van zijn toenmalige auto - Ford  Credit- de auto terug welke hij als onderpand had gegeven voor een autolening. De lease auto werd teruggevorderd omdat hij al maanden zijn financiering niet had betaald.

2.) Zo'n groot bedrag voorschieten aan je werkgever of iemand die je pas kent doet niemand, dat is gewoon niet waar. Een ieder zal dat begrijpen.

3.) Het onzinnige verhaal dat Marcel "met dat gekke loopje"  zijn auto in de brand heeft gestoken komt nu in een ander licht te staan. Het is heel goed mogelijk dat Wil Bertens zelf de auto in de brand heeft gestoken / laten steken om zo Ford Credit terug te kunnen betalen. De verzekering zal wel aangesproken zijn. Marcel is overigens hiervoor nooit ter verantwoording geroepen bij de politie.


Het is dus zeer aannemelijk dat Wil Bertens een voor hem gigantisch bedrag van € 25.000,- niet heeft kunnen voorschieten aan Marcel, simpelweg omdat hij niet beschikte over deze gelden. Hij kon immers van zijn wagen de maandtermijnen niet eens ophoesten en had daarnaast regelmatig grote huurachterstanden.

Overigens is hier het bewijs dat hij zijn auto financierde en niet terugbetaalde, en dat de eigenaar van de wagen zijn auto terugeist.

Wil Bertens zegt dat het café van Marcel € 10.000,- omzet in een weekend opleverde. Dit is in een café waar 35 man maximaal binnen mogen komen gewoon niet mogelijk. Een ieder met een normaal verstand zal dit begrijpen.

Kortom verhalen en beweringen die niet waar zijn. Maar waarom doet Wil Bertens dit allemaal, waarom is Marcel van Werkhoven een ziekelijke obsessie geworden voor hem? Daar is een verklaring voor:


Wil Bertens is persoonlijk door Marcel aangezegd dat hij het café niet meer mocht betreden.


Dit is de reden:

Omdat hij zich schuldig maakte aan drugshandel, verhandelen en heling van gestolen goederen en het verhuren van jonge minderjarige jongens voor seksuele handelingen.


Vanaf dat tijdstip  zijn merkbaar de problemen van Marcel gekomen. De laatste jaren heeft Wil Bertens alles gecontroleerd in het leven van Marcel en later van Benjamin. Het ging ver;  Wil Bertens dreigde onder andere dat de familie van Marcel er aan zou gaan. Citaat uit een sms bericht: "je moeder en je broer maak ik dood"  -hij had zelfs het adres vn de moeder van Marcel-  stuurde Benjamin berichten op facebook, whatsapp etc. Citaat:  "haha ga jij met die loser trouwen, kijk uit voor deze klootzak " of "dit gaat met je gebeuren, goed achterom kijken".

Hij heeft de afgelopen jaren zeker 1500 keer gebeld naar Marcel en Benjamin, vaak met onbekend nummer, maar soms -kennelijk als hij weer eens onder invloed van het een of ander was- met zijn eigen nummer, vaak laat op de avond of midden in de nacht.  Hij stuurde fake e-mails met gelogen inhoud naar gemeenten, overheidsinstanties en anderen. Hij benaderde familie, vrienden, kennissen, leveranciers en boekhouders van Marcel en Benjamin met als enige doel hem continue in een kwaad daglicht te zetten. en kapot te maken.

De ziekelijke obsessie van Wil Bertens gaat zelfs zover dat Benjamin het moest ontgelden. Ondertussen is het vastgesteld door de politie in Nederland -en België, -ook daar is aangifte gedaan-  dat hij profielen aanmaakt  op sociale media onder de naam van Benjamin Verbinnen, zijn foto's misbruikt en overal communiceert dat Benjamin een persoon met een HIV besmetting en een drugsverslaafde is. Hij geeft  het telefoonnummer en adres door van Marcel met als gevolg dat Marcel en Benjamin daardoor leuke types aan de deur hebben gekregen. Een rechtshulpverzoek bij de provider welke de websites faciliteerde waar deze knotsgekke gefrustreerde homoseksueel dat uitdroeg leerde dat deze berichten vanaf het IP-Adres -vanaf de Leo Fallstraat 7 te Waalwijk- van Wil Bertens gestuurd werden. 

Hoe de redactie van AvroTros Opgelicht?!  in dit verhaal is gestonken is een groot raadsel. Kennelijk zag de redactie een mooi sensatieverhaal op tv, en dus kijkcijfers.  Een andere verklaring hebben wij niet. Een persoon met een gezond portie verstand merkt gelijk op dat het een en ander niet klopt in dit verhaal. Dit gaat zeker nog gevolgen hebben voor het programma, de omroep en de mensen daarachter. Zoals eerder gesteld, ze worden aangepakt.

Daarnaast ontdekten wij dat Wil Bertens in verband wordt gebracht met het illegaal uitbaten van een jongensprostitutiehuis in Waalwijk. De gemeente Waalwijk zit er bovenop, gezien de brieven die in omloop zijn. Het is slechts een kwestie van tijd dat hij gepakt wordt. Hij heeft diverse invallen gehad van interventie teams waarbij de gemeente, zijn woningverhuurder Casade, arbeidsinspectie, FIOD en andere teams alles hebben doorzocht.

Het is aannemelijk dat de camera's welke in en rond zijn woning hangen daar dus niet zijn voor zijn veiligheid omdat hij zo bang is, maar om de invallen van de overheid op tijd te signaleren om deze het hoofd te bieden.  het huis is een fort. Hij kan dan zijn personeel laten stoppen met werken en klanten laten aankleden. Dus zeker niet omdat Marcel hem zou bedreigen. -waar is overigens het bewijs dat Marcel de besproken kogelbrief heeft gestuurd? - dat is een aperte leugen. De redactie van Opgelicht?! heeft de waarheid hiervan dan ook niet onderzocht. Marcel is nooit door justitie aangesproken hierop, zelfs niet uitgenodigd voor een verhoor.


Er was ook een zeer informatief gesprek met de leider van het team mensenhandel van de politie Zeeland-Midden Brabant, de heer Timmermans.  Er viel veel op zijn plaats, bij hen, maar ook bij Marcel en Benjamin. Er is zoveel informatie losgekomen dat er daadwerkelijk actie ondernomen kan worden. Net zoals dat de Gemeente Waalwijk nu actie onderneemt en woningstichting Casade naar mogelijkheden zoekt Wil Bertens uit hun woning te krijgen.


* Update Wil Bertens is ondertussen zijn huis uitgezet en verblijft thans in een opvanghuis / verzorgingsflat van een stichting aan de burg. Broxklaan in Tilburg .

Opmerkelijk is dat Wil Bertens bedreigingen doet naar Marcel; op zijn facebookpagina  zegt hij diverse keren dat hij Marcel een kogel door de kop gaat schieten, De politie heeft alles in onderzoek, en Marcel en Benjamin hebben zich zowel in Nederland als België als burgerlijke partij gesteld. Dit wordt dus vervolgd......

Het principe van hoor en wederhoor:

Wij hebben Bertens op de Grindr Gay Dating App gesproken, maar buiten dat hij ons uitscheldt en bedreigt heeft Bertens nooit normaal antwoord gegeven op onze vragen. Hij kijkt wel dagelijks op deze website. Over obsessie gesproken.....

Will Bertens,  Criminele JokkeBrok

Wil Bertens, pedofiel en oplichter
(placeholder)

Brief Ford Credit.

Will Bertens is failliet

Doodsbedreigingen van Will Bertens aan Marcel en zijn echtgenoot

Will Bertens is een praatjesmaker

Verhalen vertellen die niet kloppen

Will Bertens en mensenhandel

Minderjarige Jongensprostitutie

Brief van de Gemeente Waalwijk. Procedures tegen Will Bertens zijn begonnen

Will Bertens verklaart zelf niets meer te vorderen hebben

Will Bertens is zelf ettelijke malen failliet geweest

Diverse aangiftes tegen Will Bertens

Bewijs van uitbating Minderjarig Jongens Bordeel door Will Bertens

Will Bertens Bedreigt via Whats-App

Wil Bertens is een ongeleid projectiel en een racsist

Wil Bertens en Grindr. het zegt genoeg...

Terug naar Dossier Marcel van Werkhoven

Terug naar Dossier Marcel van Werkhoven

Will Bertens Kinderlokker
Will Bertens Drugsdealer
Wil Bertens Jongens Pooier
Will Bertens in de Bak
Wil Wil Wel Bertens
W J C M Bertens Oplichter
Wil Bertens gezocht voor porno