Rioolpers.nl Ontmaskert
Rioolpers.nl Ontmaskert

Het is bij veel mensen bekend dat Rob Sierat, mede eigenaar van het vage bedrijven consortium Sierat en co., het erg druk heeft met al zijn werkzaamheden. Hij heeft deelnames in vennootschappen, stichtingen en verenigingen. Iets met een kinderspeelparadijs, diverse administratiebedrijfjes, payrollbedrijf, vuurwerkartiesten, een bedenkelijk incassobureau en een onderhoudsbedrijf, hij noemt zich accountant is ook nog eens voorzitter van een hockey vereniging en hij staat bekend als de bokehouder van de vuurwerkmaffia. Rob Sierat komt tijd te kort, zelfs voor een "afgestudeerd HBO'er" is dit onmenselijk zwaar:


Het management team van Beker en de Bruine kwam eens onaangekondigd op bezoek bij hem op "kantoor" (een gehuurde, afgeleefde kamer in een sjofel bedrijfspand).  Eindelijk troffen ze hem dan aan. Ze kwamen verhaal halen wat er nu eigenlijk aan de hand was. Zo kwam Sierat jr. niet op afspraken opdraven of was hij nooit aanwezig, had hij de administratie niet op orde, wist hij niet welke personen bij hem in dienst waren. Op het moment dat het team bij hem op bezoek kwam had hij net een hoogblonde dame (later werd hen duidelijk gemaakt dat dit zijn maïtresse zou kunnen zijn) schreeuwend en tierend de gang uitgestuurd. Geen fijn begien van een samenwerking. Volgens een advocaat die kantoor hield bij hem op de gang, was dat schering en inslag. In het bedrijfsverzamelgebouw keek men er al niet eens vreemd meer van op. Er was altijd wel iets bij Rob Sierat, daar. Overigens: hij heeft ondertussen het bedrijfsverzamelgebouw moeten verlaten.

Rob Sierat klaagt bij AvroTros Opgelicht?! dat Marcel hem met de term "de derde wereld oorlog ontketenen" bedreigt.  Ook zou aangezegd zijn dat Marcel zijn kinderen iets aan zou doen. Daarnaast had Marcel door valse verklaringen gezorgd dat hij zijn branche organisatie werd uitgegooid. Het tegendeel blijkt de waarheid te zijn. Rob Sierat geeft simpelweg geen zuivere gang van zaken weer, fraudeert met overeenkomsten, stuurt een knok team af op Marcel en praat in zijn voordeel. Het staat nu vast dat het Rob Sierat is welke hier de waarheid met de voeten niet juist weergeeft. Daarnaast: hij wordt in verband gebracht met malversaties binnen de vuurwerkbranche. Bronnen melden ons dat hij zelfs "de boekhouder van de vuurwerkmaffia" genoemd zou worden. Of dat waar is weten wij niet, maar hij heeft wel diverse linken met bedrijven in die sector welke onder verdenking staan van de Fiod. Dat geeft te doen denken.


Nu even naar de waarheid over ROB en WIL SIERAT en hun zaken doen.

Het was de bedoeling dat Wil Sierat sr., de vader van Rob Sierat, de volledige boekhouding zou gaan overnemen van de heren de Beker en de Bruine. Daarnaast zou senior, op eigen verzoek, ook de administratie van de vennootschappen van Marcel gaan beheren. 

Inderdaad heeft Wil Sierat senior in een lang verleden een aantal jaar de boekhouding van de bedrijven van de vader - waarbij men zich moet afvragen of het nu echt nodig is om iemand in een verhaal te betrekken welke al jaren geleden overleden is, en dus zich niet kan verweren - van Marcel gedaan, maar vooral de administratie van de bedrijven van Marcel in de jaren 90. Toen was Wil Sierat sr. nog gewoon in loondienst bij Bakker Accountants in Ridderkerk. Opmerkelijk, Rob Sierat jr. heeft zelfs nog een koude maandag op het bedrijf van Marcel gewerkt. Ook weer op voordracht van zijn vader Wil Sierat sr. toentertijd. Rob Sierat jr. is daar na een korte tijd ontslagen, een complete boekhouding in chaos achterlatend. De geschiedenis herhaalt zich dus!

Het bedrijf Rijnmond Payroll Service BV is opgezet door Sierat sr. om zijn zoon een duw in de juiste richting te geven. Helaas gaat het hier ook niet goed, het restaurants Kibs en Rips was in 2014 de enige opdrachtgever van het Payrollbedrijf.  Rob Sierat is overigens ook directeur bij een vuurwerkbedrijf, doet iets in speelhallen voor kinderen en is ondertussen bij zijn vader 'assistent" Accountant. Dat laatste is opmerkelijk, want er werkt helemaal geen geregistreerde accountant bij Sierat Administratie BV. Dit wordt bevestigd door juridische dienst van de NBU. Geen enkele Sierat is Accountant!  De vraag is dan ook, hoe kan je dan assistent zijn van iets, wat helemaal niet bestaat? En, de titel accountant zonder dat je erkend bent voeren is strafbaar. Overigens op het huidige en oude bedrijfsadres, alsmede privéadressen van Sierat sr. en jr. zetelen van allerlei bedrijfjes, allemaal vage vennootschappen op papier eigendom van één van de twee.  Daarover later meer.

Terug naar de bespreking over de boekhouding met senior. Die geeft aan dat het bedienend personeel van het restaurant en de sauna het beste in een payroll constructie ondergebracht worden in verband met de grote personele problemen (ziektes etc) bij Beker en de Bruine. Hij vroeg daarbij rekening te houden dat zijn zoon dringend klanten nodig had, nadat hij grote klanten was kwijtgeraakt (hoe zou dit nu komen). Marcel heeft gevraagd of de problemen van Rob (gezien de historie) verleden tijd waren, en vond dat Rob Sierat jr. een tweede kans verdiende. Dus heeft Marcel na toestemming van zijn werkgever (Restaurant Kibs en Rips)toegezegd dat Sierat jr. de payrolldeal kreeg. 


Het contact met Sierat jr. gaat zeer rommelig, hij vertelt op tv dat het allemaal even 'snel' geregeld moest worden. Aangetoond wordt dat de eerste bespreking met Sierat jr. al in februari 2014 was.  Het bedrijf van Beker en de Bruine, Kibs en Rips Bergschenhoek, zou heropenen op 1 april 2014. Dat met hem onmogelijk afspraken te maken zijn ligt niet aan Marcel en zijn team, maar geheel aan Sierat jr. zelf. Feit is dat toen het personeel al lang aan het werk was en Rob wekenlang niets van zich liet horen, terwijl alle ingevulde overeenkomsten door de manager van Kibs en Rips verzonden waren naar Sierat jr. Opeens ontstond er paniek bij Rob Sierat, contracten waren niet opgemaakt, niemand was aangemeld voor sociale lasten etc. etc. Zelfs een raamovereenkomst wat verplicht is in deze branche is nooit opgemaakt. Rob zegt dat Marcel van Werkhoven willens en wetens hem benadeeld heeft, maar kan dat niet hard maken! Hij meldt dat hij in vertrouwen zaken deed, dat is toch niet geloofwaardig! Hij had gewoon zijn zaken niet orde, en probeert dat in de schoenen van Marcel te schuiven.


De toenmalige manager van Kibs en Rips verklaart zelfs in rechte (procedure bij de rechtbank van Rotterdam op 4 juli 2014) dat hij namens Beker en de Bruine zaken deed met het bedrijf van de Sierats. Hans de Bruine verklaart ook bij de rechtbank dat hij de manager in dienst heeft en dat hij de zaak zelf runt. Deze manager, aangenomen door Marcel en Hans, was mede verantwoordelijk voor het aannemen van personeel, verzorgde de uren verantwoording stipt en eventueel ontslag van het personeel. Hij heeft altijd direct gecommuniceerd met Sierat. Marcel heeft zich daar nooit mee bemoeid. Dat was zijn taak helemaal niet. Ook de advocaat van Beker en de Bruine (die overigens nooit betaald heeft gekregen van de heren Beker en de Bruine) verklaart in meerdere procedures op de rechtbank dat deze manager in dienst was van Beker en de Bruine. 

De enige taak van Marcel bij Beker en de Bruine daar was om de totale chaos die ontstond in de jaren daarvoor, te herstructureren, wat maar deels - vooral door de continue vete tussen Beker en de Bruine, en het tegenwerken van hen- lukte. Soms moest keihard worden ingegrepen. 

Toen Marcel doorkreeg, onder andere na een noodkreet van de manager van Kibs en Rips,  dat Sierat zijn zaken niet op orde had, en van het ministerie van S.Z.W. de tip kreeg erg voorzichtig te zijn met Sierat en co omdat geen enkel personeelslid was aangemeld, men doelde onder andere op de "inleenaansprakelijkheid",  heeft Marcel zijn werkgever dringend geadviseerd te wachten met betalen. Dat is geen oplichting maar het beschermen van zijn opdrachtgevers.

Wachten met betalen dat deden Beker en de Bruine graag, daar waren ze het beiden dan wel altijd over eens. Marcel heeft vervolgens de betalingen geblokkeerd die beloofd waren aan de heren Sierat en in opdracht van Beker volledig teruggedraaid, wat gecommuniceerd is aan Sierat sr., welke dit redelijk vond. Die bevestigt dit tijdens een zitting op de rechtbank. Hij verklaart ook gezien te hebben dat de betaling is teruggedraaid, Later vraagt Wil Sierat. per e-mail aan Marcel of er een oplossing bedacht kan worden. Na overleg met Beker en de Bruine wordt gecommuniceerd met Wil Sierat dat de betalingen bevroren blijven, zeker gezien het leed wat Sierat jr toen al gemaakt had was niet meer terug te draaien, dus besloten Beker en de Bruine af te wachten. 

Doordat Beker en de Bruine nu het Payrollbedrijf van de Sierats niet betaalden, en Rob Sierat jr.doorkreeg dat het personeel onder gebracht zou worden bij een ander oerdegelijk Payroll bedrijf, ontsloeg hij tegen beter weten in al het werkende personeel, met terugwerkende kracht. Iets wat totaal verboden is, nooit kan iemand met terugwerkende kracht worden ontslagen. Zijn personeel had gewerkt en had recht op vergoeding. Deze mogen niet de dupe zijn. Wat Rob Sierat jr. vergeet te vertellen is dat het juist Marcel en Benjamin zijn die de laatste weken het salaris van zijn personeel voorschieten uit eigen zak terwijl de Sierats dit hoorde te doen. Dit is tot op heden nooit betaald door de Sierats. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.


De Sierats vragen vervolgens tot twee keer toe het faillissement aan van een van de ondernemingen van Marcel en Benjamin. De rechtbank wijst keer op keer de vorderingen af. De laatste keer in de zomer van 2015. De Sierats worden beide keren veroordeeld in de kosten. De rechter is er van overtuigd dat de Sierats geen vordering hebben op Marcel , Benjamin en of hun vennootschappen. De betaling van deze kosten heeft lang geduurd, er moest zelfs een deurwaarder worden ingeschakeld om dit betaald te krijgen. Bijna was er beslag gelegd op het huis van Wil Sierat sr. in Hendrik Ido Ambacht.

De heren Sierat schakelen vervolgens een "incasso bureau zonder kloppen in" Marcel en Benjamin krijgen bezoek op het bedrijf van Benjmin van een paar brede erg gevaarlijk uitziende mannen. Deze komen zonder vragen het pand binnen en eisen geld of anders zouden er wel maatregelen volgen. De mannen worden door de politie buiten gezet. Deze "betrouwbare" heren verklaren later dat Marcel de kinderen van Sierat heeft bedreigd. Gelukkig zijn daar de video opnamen met geluid, die direct zijn overgedragen aan de politie. Ook het aanwezige personeel verklaart dat het juist deze mannen zijn die fout bezig zijn, en dat het gesprek met Marcel en zijn echtgenoot volledig uit zijn verband wordt gerukt. Tegen deze heren is aangifte gedaan, uiteraard is er ook tegen de heren Sierat aangifte gedaan wegens bedreiging, laster en smaad.

Dan eens even terug naar Rob Sierat jr., zijn dagelijkse werkzaamheden eens nader bekijken. Hij verkoopt pensioenen en verzekeringen, maar navraag leert dat hij geen vergunning bij de Nederlandse Bank heeft voor deze werkzaamheden. Daarnaast zegt dat hij op zijn Facebook pagina dat hij accountant is. De contact persoon bij de NBA -het orgaan wat de erkenningen van accountants in Nederland beheert- meldt specifiek dat beide Sierats geen accountant of assistent account zijn of ooit zullen worden. Daarnaast zegt Rob Sierat dat hij een hbo studie heeft gevolgd bij Prehaep. Prehaep kon niet bevestigen dat hij daar gestuurd heeft en of een diploma gehaald heeft. Gezien het feit dat de waarheid bij Rob Sierat jr. altijd net even iets anders is zal dat dan ook wel een leugen zijn.

Daarnaast heeft Sierat jr. een enorme lijst van vennootschappen, stichtingen en beheersmaatschappijen. Dit geeft te doen denken:

Een greep uit de vennootschappen, stichtingen waar Sierat wat mee van doen heeft (dit zijn geen vennootschappen waar hij administraie voor voert)

Ballorig Ridderkerk BV., P & BS Beheer B.V. , Gevelsolutions.nl B.V., Sierat Administratiekantoor B.V., Superior Signals Europe B.V., Rijnmond Totaal Onderhoud B.V., R.J.J. Sierat Beheer B.V., RS Administratie & Advies B.V., Roca Administratie, Stichting Artistieke activiteiten voor verstandelijk beperkten-wat toepasselijk- en Steunpunt financieel beheer (SFB)


Het is dus te verwachten dat deze ondernemingen worden gebruikt voor een schimmig heen en weer spel van schuiven met gelden, facturen en wellicht personeel.  Een "accountant" met zoveel ondernemingen, druist in tegen de ethiek van een accountant. Waar Wil Sierat sr. nog een redelijk duidelijke structuur heeft om zaken te doen, heeft Rob Sierat jr. een heel arsenaal van schimmige bv's, eenmanszaken en stichtingen.


Noot: de gemeente Lansingerland gebruikt deze betrouwbare 'ondernemer' als leidraad, in de voornoemde procedure in het kader van de BIBOB toetsing naar witwassen of crimineel verkregen gelden in het onderzoek van van Werkhoven cs. Ze komen met een negatief advies, terwijl van Werkhoven cs in Oosterhout wel keurig door de Bibob screening komen. Lansingerland had gewoon andere bedoelingen. Het is in ieder geval opmerkelijk.

Toch gebruikt AvroTros Opgelicht?! deze heren Sierat als betrouwbare bron, en laten Rob Sierat jr -Wil Sierat sr, zit in het publiek- op de Nationale Televisie zijn verhaal doen, ondanks dat AvroTros Opgelicht?! heel makkelijk had kunnen achterhalen dat het verhaal van de Sierats niet klopt en dat Rob Sierat jr. het zelf niet zo nauw neemt met de waarheid en een kennelijk een kei is in het fabriceren van nep documenten en schimmige vennootschapsconstructies !


Het principe van hoor en wederhoor:

Omdat de telefoon bij beide Sierats er steevast op wordt gegooid als er om een weerwoord wordt gevraagd, hebben wij de heren Sierat per e-mail gevraagd om een reactie. De enige reactie kwam  van een blazende advocaat welke door Sierat sr. ingeschakeld is, met het gebruikelijke "alsdit alsdat" jaja, bla bla bla. De boom in met die betweters.

Sierat jr. had het lef niet eens om te regeren, de lafaard. Als je met je op tv zulke uitspraken doet moet je ook zo stoer zijn om te reageren op je uitlatingen. Wie zwijgt stemt toe, zullen we maar denken dan!

Rob Sierat,  Boekhouder van de vuurwerkmaffia

Rob Sierat en Wil Sierat
Sierat Administratiekantoor
(placeholder)
Rijnmond Payroll BV Rob Sierat
Wil Sierat boekhouder

Uitsluiting NBBU

Wanbeheer en lidmaatschap gelden niet betaald. Draaikont!

Erkenning door Sierat jr. door de NBBU is geroyeerd.

Van Werkhoven Adviseert bevriezen van de betalingen.

Er zijn malafide zaken geconstateerd.

Sierat sr. erkent dat de betalingen in goed overleg zijn tegengehouden

Manager geeft aan dat Sierat er een potje van maakt. Bewijs dat van fraude en manupilatie

Brief welke geantidateerd is. Wederom Fraude!

2de bewijs dat Sierat rustig papieren veranderd in zijn voordeel. Bewijsbare fraude!

Uittreksel KVK

Kibs en Ribs

Wie is nu de klant?

Manager Stuurt Sierat jr. een E-mail.

Daaruit blijkt dat Sierat een Jan Lul is

Terug naar Dossier Marcel van Werkhoven

Terug naar Dossier Marcel van Werkhoven

Rob Sierat  boekhouder van de vuurwerkmaffia
Wil Sierat Wolf in Schaapskleren.
Rob Sierat
rob sierat feyenoord
Rob Sierat fraude en bedrog